Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 51 людина

Тиждень хімії у Несватківській філії КЗ «Олександрівське НВО № 2»

Дата: 26 листопада 2018 о 08:13
366 переглядів

З 19.11. по 23.11.2018 р. у Несватківській філії КЗ «Олександрівське НВО № 2» було проведено тиждень хімії.

Метою проведення тижня було підвищити рівень зацікавленості учнями шкільним предметом хімія; збагатити їх додатковими знаннями про досягнення хімічної науки; роллю в житті людини та перспективними напрямками розвитку хімічних технологій; розвивати здібності учнів, залучаючи учнів до самостійної творчої діяльності; викликати позитивні емоції.

Розпочався тиждень в понеділок 19.11.2018 р. зі знайомства з планом роботи. З метою формування розуміння учнями ролі хімічної науки у підвищенні добробуту людства учень 11 класу Аркуша Богдан представив на лінійці презентацію «Хімія – наше життя, наше майбутнє».  Головна думка презентації – це те, що «з хімією пов'язано життя природи й людського суспільства. Хімія відіграє важливу роль у сучасній енергетиці, сільському господарстві, металургії, виробництві будівельних матеріалів, паперу, фотоматеріалів, барвників, вибухових речовин, пластмас, тканин, гуми тощо. Всюди, куди б ви не глянули, вас оточують предмети та вироби, виготовлені з речовин і матеріалів, добутих на хімічних чи споріднених підприємствах з використанням хімічних  процесів. Одяг, взуття, посуд, парфуми, ліки — все це результати практичного застосування хімії». А учениця 11 класу Самокрайня Марина виступила з повідомленням «Зелена хімія», розповівши про те, що зараз в історії хімії відкривається нова сторінка, пов’язана із розвитком нового інтегративного наукового напрямку – «зеленої», або «екологічно раціональної хімії». Феномен «зеленої хімії» є міждисциплінарним за своєю сутністю: відбувається інтеграція синтетичної органічної хімії із аналітичною хімією, фізичною хімією, токсикологією, мікробіологією, біотехнологією та технічними науками.

Розвиваючи тему лінійки, одинадцятикласники підготували випуск шкільної газети «Хімія на шляху у третє тисячоліття». «Хімія - наука соціальна. Її вища мета - задовольняти потреби кожної людини і всього суспільства. Багато надії людства звернені до хімії. Молекулярна біологія, генна інженерія та біотехнологія, наука про матеріали є фундаментально хімічними науками. Прогрес медицини і охорони здоров'я - це проблеми хімії хвороб, ліків, їжі; нейрофізіологія і робота мозку - це, перш за все нейрохімія, хімія нейромедіаторів, хімія пам'яті. Людство чекає від хімії нових матеріалів з магічними властивостями, нових джерел і акумуляторів енергії, нових чистих і безпечних технологій, і т.ін.». А перелік «Хімічні рекорди» вразив най-, най-, най-… речовинами (природніми та синтетичними) і їхніми властивостями.

З метою поглиблення матеріалу теми «Вода» шкільного курсу хімії 7 класу 20.11.2018р. було проведено годину цікавої хімії «Що ми знаємо і чого не знаємо про воду». Учні також переглянули фрагменти фільму «Невідоме про воду». Враженнями про особливі властивості звичайної для нас речовини учні 7 класу ділились при обговоренні одержаної інформації. Найбільш активними були Корж Олексій, Голубець Тетяна та Дубовська Інна.

21.11.2018р. учням 8 класу поліпшила настрій інтелектуально-розважальна гра «Ми вчимо хімію!». Колективні та індивідуальні вправи, завдання на знання, логіку, ерудицію, спритність і фантазію не тільки допомогли повторити основні поняття хімії, а й сприяли розвитку комунікативних вмінь учнів. Активність у грі виявили Гуненко Роман, Мистецький Антон, Таран Вадим та Гапонько Яна.

З метою допрофільної та професійної підготовки учні 9 класу 22.11.2018р. прослухали лекцію  «Найважливіші ідеї хімії» та переглянули фільм «100 великих відкриттів хімії».

Учні 10 класу Голубець Катерина, Дубовик Андрій, Юрченко Юлія підготували і 23.11.2018р. провели хімічну вікторину.

Заходи тижня хімії виходили за межі стандартного уроку і концентрували увагу учнів на основних теоретичних та прикладних питаннях усього шкільного курсу. Протягом предметного тижня учні мали можливість перевірити свої знання та поглибити їх. Активні групові та ігрові форми діяльності давали можливість розвивати навички спілкування учнів, навчали  працювати в команді та контролювати свою поведінку одночасно з активізацією творчого потенціалу

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.